collage_object

måndag 13 november 2017

 
Vilken kväll, fullsatt i lokalen och en fantastiskt inspirerande föreläsning.
Vi hade Per-Olov Alfredsson en äkta göteborgare på besök som gemytligt och engagerande berättade om sitt gatufoto. Han gav oss verkligen ett utökat sätt att se och skapa bilder. P-O som märkligt nog inte varit fotograf så länge har dock ett gedigen utbildning i estetiska ämnen och det syntes verkligen, även att en av hans förebilder var Henri Cartier-Bresson.
Att fånga ögonblicket eller att vänta in ögonblicket, det är gatufotografins signum. Är man dessutom orädd och lite fräck så blir resultatet lysande. Vi lärde oss att en "äkta" gatufotograf aldrig frågar om lov.
Vi lärde oss också att bakgrund i en bild inte alls behöver vara negativ tvärtom,  utan att den kan skapa miljön i bilden. Han visade sedan hur man skapar spänning i en bild för att få den där "känslan" man så hett önskar.
Att färg kan ibland vara så störande, ja just det, och svartvitt framhäver ofta motivet mycket bättre.
Sammantaget en väldigt inspirerande kväll och otroliga bilder som vi dessutom som bonus även fick se som påsikts-bilder.
Själv ville han kalla sig bildskapare snarare än fotograf och med mottot att en bild skall innehålla en berättelse, och vi kan bara instämma så var det.
 
Med bläcket flödande / Leif
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-