collage_object

måndag 16 september

Måndag 16 september, fick vi se bilderna som togs i Åkerström. (Se rapport nedan) Några var riktigt bra, några var bra och några var mindre bra. Det är ju intressant att de bilderna som var riktigt bra var samma som de som var bra, till och med de mindre bra. Orsaken till detta var ju att några av bilderna genomgått en lättare redigering i något fotoprogram. Med lättare redigering menas att man knappt behöver dra i spakarna.
Innan allt detta diskuterades hur man skulle lära sig just detta, att redigera bilder i fotoprogram. Vi kom fram till att det bästa vore att såväl elever som lärare alla hade samma program. Spännande att se hur det blir med det!!!
Så fick vi ju se bilder tagna från ett annat håll också, både höger och vänster till exempel.
Tänk att en så oansenlig pippi som en sädesärla kan se så exotisk ut!!
Rätt bakgrund, rätt ljus, rätt exponering, rätt komposition!! Tack för receptet, det har vi ju aldrig hört förut!!!’
Nästa vecka kommer Patrik Larsson, det är ju något att vänta på, tycker i alla fall
…………..Lilliz

Måndag 9 sept. Kl 18.05. Avfärd till ÅKERSTRÖMS NATURRESERVAT.
När alla anlänt, tolv personer, gick vi åt lite olika håll, de flesta valde stigen till BRANDSBO DALAR. Stigen till Brandsbo dalar var lerig, smal och full av hala knotiga rötter, kolla var du sätter dina fötter. Men skog var det gott om, men man kunde nästa inte se den för alla träd, eller som någon sa: ” Det här är en riktig UR-skog, ni hör väl hur den tickar???” Inte hörde jag, men såg, flera tickor. Först brant och krokigt nedför, väl nere kunde man följa bäcken en bit innan det började gå brant uppför (höga berg och djupa dalar) och man kunde skymta det stora vattenfallet, som jag inte vet vad det heter, det var riktigt imponerande, det hade ju regnat kraftigt dagarna innan. För att komma ner till vattenfallet var man tvungen att gå helt uppför backen för att sedan gå ned längs en trappa tills man kom till en stor kvarnsten med bänkar. Bakom den stod en skylt som förkunnade att här är kvarnstenen. Hur såg allt detta ut då. Ja, det får ni se på måndag.
HISTORIEN OM JORDSKREDET I ÅKERSBERGA (1648, det största jordskredet i Göta Älv)
Finns på nätet!
Värt att läsa, tycker i alla fall …………………………..Lilliz
 
Ralf Abrahamsson
Roger Sjöblom
Martin Svennungsson
Lilliz
Lasse Lohman
Klas Larsson
Kerstin Martinsson
Ulrika Eriksson
Alf Wulff

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-