collage_object

Detta är ett blogginlägg

Hasse visade vilken otroligt allround kunnig fotograf han är och hur han hanterar det digitala mediet så suveränt, från kamera till varsam efterbehandling. En härlig tidsresa med bilder genom en fotografs ögon. I första hand visade han hur viktigt det är att alltid behärska skärpa och skärpedjup och även om det var många ”spontan” foto så var kameran alltid optimalt inställd innan den en ens lyftes till ögat för att ta bilderna.
Skärpa, skärpedjup och exponering måste vara perfekta vid varje fototillfället för att man överhuvudtaget sedan skall kunna efterbehandla bilden om nu det är nödvändigt. Det är lätt att förledas att tro att allt kan fixas i efterhand bara man tar i RAW format men så är det ju inte.
Visningen innehöll allt från hantering av bakgrunder, extrema stackade närbilder, djur(katt)aktionbilder till varsamma porträtt.
Vi bara njöt tog till oss, imponerades och inspirerades.
 
Kaffe i pausen och sen:
Blev det en nostalgitripp utan dess like, när Alf visade diabilder men helt underbar skärpa och komposition och vi mindes många av oss att man med det mediat måste bli färdig direkt i kameran.
Igen en suverän fotograf som till max behärskade sitt media med allt från fantastiska vyer till intressanta djurbilder. Som en klo för många av oss blev igenkännandet av hur olika färgfilmer tecknade, mao vitbalansen som då satt i filmerna som var avstämda för olika ljusvärden (kelvin) men också hur olika filmer åldrats en del med grace en del med ”färgstick” men så är det med oss också.
Sammantaget två fotografer som visade foto av allra högsta klass, mao så mycket tack !!!!!
 
En arbetsplan för våren är sedan på gång, ett intensivt arbete pågår men några punkter är att det blir:
Bildvisningar med en bedömningsdel och en allmän del, utbildning både kamerateknik och efterbehandling och föredrag av någon extern fotograf, samt aktivitetskvällar bla med jobb för framtida utställningar.
Förhoppningsvis kommer en första skiss på program vara klart på måndagen den 3 december.
 
Sen pratade vi om att synas på ”Fotoplanket i Göteborg” i augusti  2019 som är utomhus vid ”Trädgårn under en dag” och inte kanske önskestället men vi kom nog fram till att vår 40års jubileumskollagebild kompletterad med ytterligare ett kollage med senare bilder dvs en meters plank borde vara en rimlig satsning. Det kändes också helt klart att det inte är platsen och forumet för en större exponering. Dock skall vi om vi beslutar att vara med tydligt markera vilka vi är på något vis, det är ”liksom grejen”.
 
En suverän kväll i mitt tycke
 Leif
Hasse
Alf
Göran
Joachim
Joachim
Martti
Roger
Thomas

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-